Gesubsidieerde Cyclus Succesvol ondernemen gaat begin 2024 van start

dinsdag 7 november, 2023

De Cyclus Succesvol Ondernemen gaat dinsdag 16 januari van start. Het doel van deze cyclus is om (aspirant-)ondernemers te helpen bij het opzetten en continueren van een bedrijf. Ingegaan wordt op het ondernemingsplan, de positionering, marketing & sales, persoonlijke ontwikkeling, financiën, verzekeringen en belastingen. 

De cyclus is bestemd voor inwoners uit Steenwijkerland en omstreken die serieus nadenken over het starten van een eigen bedrijf, of zij die net zijn begonnen. Aanbevolen wordt om de hele cyclus te volgen, aangezien de inhoud van de cyclus op elkaar is afgestemd. Deskundige inleiders met praktijkervaring kunnen nauw aansluiten op de ervaringen en vragen van de deelnemers.

De cyclus kost € 175,- en het mooie is: alle deelnemers die de cyclus met goed gevolg doorlopen ontvangen van KNS én uit een subsidie die KNS via de gemeente heeft kunnen regelen een voucher ter waarde van maar liefst € 350,- die te besteden is bij een van de partners van Kennis Netwerk Steenwijkerland. Daarmee krijgt de startende ondernemer feitelijk betaald voor het volgen van de cyclus. De voucher dient als extra stimulans om daadwerkelijk te starten met een eigen onderneming.

Start van de cyclus

De bijeenkomsten zijn in principe op de dinsdag- en/of woensdagavond, maar in overleg met de gehele groep én de trainers kan daarvan afgeweken worden. De eerste bijeenkomst waarin kennismaken en het doornemen van het programma centraal staan zal nog in december plaatsvinden.

Wat oud-deelnemers zeggen

Oud-deelnemer André Kasel (Kasel Management en Advies) is zeer positief over deze cyclus. “Met andere beginnende ondernemers te werken aan ingrediënten voor je eigen business is inspirerend. Geïntroduceerd door ervaren mensen uit de buurt is de cyclus het perfecte voorgerecht. Naast de opgedane kennis en praktische tips heb ik er ook een rijker netwerk aan over gehouden. En hoe belangrijk dat is hoef ik geen enkele ondernemer te vertellen!”

De cyclus Succesvol Ondernemen wordt al jarenlang door Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerd. “In de loop der jaren is gebleken dat wij met de cyclus duidelijk voorzien in een behoefte van aspirant ondernemers”, aldus voorzitter Cindy van der Helm. “Mede op basis van de goede ervaringen en de vraag naar een nieuwe cyclus bieden we deze cyclus wederom aan. Naast de inhoudelijke kennis zijn het de aangedragen praktijkvoorbeelden en de onderlinge gesprekken en interactie tussen de deelnemers die de cyclus tot een succes maken. Wij zijn hele blij dat we via de gemeente subsidie hebben kunnen krijgen voor de deelnemers. Zo wordt de cyclus kosteloos voor deelnemers en ze krijgen ook nog eens een voucher die te besteden is bij een van onze Partners. Die voucher is zelfs meer waard dan deelnemers initieel moeten betalen voor de cyclus. De deelnemers hebben overigens vaak ook na afloop van de cyclus nog onderling contact. Ze stimuleren elkaar, helpen elkaar verder. Komend jaar organiseren we ook nog een feestelijke terugkomdag voor alle deelnemers ooit. Hoe leuk is dat!”

Kennis Netwerk Steenwijkerland is opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland en heeft als doelstelling de kennisuitwisseling en het kennisniveau van ondernemers te verhogen. Door een financiële bijdrage van Kennis Netwerk Steenwijkerland én de gemeente Steenwijkerland kunnen de kosten voor deze cyclus worden beperkt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de voorzitter van KNS, Cindy van der Helm (06-51490848). Wil je bij de kennismakingsbijeenkomst zijn? Meld je dan aan vóór 18 december, aanmelden kan tot 10 januari 2024.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier:

/evenement/cyclus-succesvol-ondernemen-start-in-januari-2024

Terug naar het overzicht