Strijd tussen ondernemers in Steenwijkerland

Strijd tussen ondernemers in Steenwijkerland

zaterdag 18 november, 2017

Op woensdagavond 15 november werd voor de derde keer op rij de Kennisquiz van Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerd. De quiz wordt ieder jaar tijdens de week van de ondernemer georganiseerd. Tijdens deze week zijn er verschillende evenementen, bijeenkomsten en seminars voor ondernemers uit Steenwijkerland. Tijdens de quiz gaan de ondernemers de strijd aan met en tegen elkaar. In deze ultieme test wordt hun kennis over de gemeente Steenwijkerland en ondernemen getest.

Vorig jaar was Tim de Vries de gelukkige winnaar. Naast het teruggeven van de bokaal had hij nog een andere belangrijke taak. Samen met wethouder Wim Brus trad hij op als quizmaster. Het duo maakte er een spannende en uitdagende avond van.

Een belangrijke taak van KNS is het overdragen van kennis. De kennisquiz is bij uitstek het moment om te testen of de ondernemers deze informatie ook opslaan. Daarnaast komen de deelnemers, als het goed is, meer te weten over de gemeente. Gelukkig konden we dit jaar weer terecht bij RSG Trompmeesters, wat toch wel een heel passende omgeving is om kennis te toetsen.

De aanwezige ondernemers werden over vier teams verdeeld die de strijd met elkaar aangingen. In vier verschillende categorieën moesten ze antwoord geven op zowel open als meerkeuze vragen. Door de stemknoppen zo snel mogelijk in te drukken konden de teams zoveel mogelijk punten scoren. Drukte je te snel en wist je het antwoord niet dan kreeg je een minpunt. Het team met de meeste punten nam het in de finale tegen elkaar op door antwoord te geven op de allesbeslissende vraag: “Hoeveel inwoners telde de gemeente Steenwijkerland in 2016 (volgens het CBS)?”

Hedy Nijk van De Margies hoeve zat met haar antwoord het dichts bij het juiste antwoord en won de quiz. Zij neemt dit jaar de wisselbokaal mee naar huis. De Margies hoeve is een merkveebedrijf, zorgboerderij, theeschenkerij en kooklokaal in Kallenkote. Het bedrijf is van oudsher al een familiebedrijf en wordt gerund door de familie Nijk. Zal Hedy Nijk volgend jaar, net als vorige winnaars Lenny Siesling en Tim de Vries, ook haar medewerking verlenen aan de quiz?

Terug naar het overzicht